Tv-reportage over ombouwen E233 tot snelweg (+VIDEO)

RTV Drenthe
31. Juli 2013
zurück

MEPPEN - De Stedenkring Zwolle-Emsland verwacht dat de Duitse bondsregering geld beschikbaar gaat stellen voor de ombouw van autoweg E233 tot snelweg.

De E233 begint bij knooppunt Hoogeveen en gaat bij Zwartemeer de grens over naar Duitsland. Het is het ontbrekende stuk snelweg in de route naar Scandinavië, na de A37 tot aan de A1 in Cloppenburg.

De deelstaatregering van Niedersachsen heeft aan Berlijn gevraagd de weg op een prioriteitenlijst te zetten. Als de weg hoog genoeg op de lijst komt, komt er volgens Gerhard Roelfes van de Stedenkring geld voor beschikbaar. Een ruwe schatting is dat er 490 miljoen euro nodig is voor de ombouw van ruim 80 kilometer tweebaansweg tot vierbaans-autosnelweg.

In Drenthe en Nederland hebben vooral transportbedrijven baat bij de ombouw. De schatting is dat vrachtwagens er dan 45 minuten sneller over doen en brandstof besparen. De Duitsers hebben baat bij een snelweg omdat er nu al 4.000 vrachtwagens per etmaal over rijden en dat geeft overlast in de dorpen waar de weg langs of doorheen loopt. Ook gebeuren er jaarlijks 10 zware ongelukken omdat er ook trekkers op de weg mogen en er veel zijwegen en huisaansluitingen zijn.

Gemeenten, provincies en Landskreisen in Duitsland en Nederland zijn al begonnen met de planvorming voor de snelweg. Kosten daarvan zijn 6 miljoen euro en ook Drenthe betaald mee. Volgens gedeputeerde Henk Brink heeft de provincie echter geen geld voor de bouw van de snelweg zoals destijds bij de bouw van de Duitse A31. "We vinden die weg heel belangrijk, maar we zijn geen rijke provincie zoals Gelderland. Het geld zal van de Duitsers moeten komen."

Link naar RTV Drenthe

 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv