Robben scoort, keept en braadt het vlees

Dagblad van het Noorden
13. Juni 2012
zurück

* Aan de vooravond van dé wedstrijd verliest ’Oranje’ met grote cijfers

* Schoolkinderen uit Zwartemeer houden eer hoog

Door Jantina Russchen
Hebelermeer - Teleurgesteld zakken de drie jongens met zwart-rood-gele wangen tegen de boarding langs het veld van voetbalclub Hebelermeer. "Aber morgen gewinnt Deutschland."

Ze weten het zeker. Deze Duitse kinderen, die net een wedstrijd penaltyschieten van Nederlandse schoolkinderen uit Zwartemeer hebben verloren. De volwassenen achter de jongens met de afgezakte voetbalkousen lachen levenswijs. "Ze hebben er zoveel vertrouwen in …"

In Hebelermeer, vlak over de grens bij Zwartemeer kwam "Oranje" gisteravond al in actie tegen de Duitsers. De stedenkring Zwolle-Emsland, die zich inzet voor een goede wegverbinding tussen Zwolle en het Duitse Cloppenburg, organiseerde een voetbalwedstrijd tussen Drentse ondernemers, bestuurders plus journalisten en Duitse vakgenoten. In de rust schoten de schoolkinderen op doel.

Robben speelde de hoofdrol. De speaker schreef bijna alle goals toen aan de sterspeler, maar eigenlijk was directeur Frankwin van Beers van Dierentuin Emmen de topscorer aan Nederlandse zijde. "Ich kenne die Leute nicht", verontschuldigde de speaker zich. Die in de tweede helft ook Van der Vaart een keer liet scoren.

Robben stond bij het penaltyschieten in de rust ook in het doel. Robbin Harms (12), de keeper van christelijke basisschool De Proam in Zwartemeer stond onder de lat met nummer 11 in zijn oranje Robben-shirt. En Robben verzorgde de barbecue na de wedstrijd. Maar dan de Robben van de Kegelbahnen, Fremdenzimmer en het restaurant in Hebelermeer. "Verre familie van Arjen", volgens ei- genaar Hermann Robben. "Ik heb zijn opa uit Emmen een tijdje geleden nog gesproken, hij komt hier twee, drie keer per jaar."

De uitslag van de wedstrijd biedt weinig hoop voor vanavond. De Duitsers veegden de Nederlandse ploeg met 10-5 van het veld. "Geeft niks wat het wordt, als het maar gezellig is", meent Tineke Schonewille, leerkracht van De Proam. En dat was het. De Duitse keeper applaudisseerde als hij door de Nederlandse spits werd gepasseerd. En langs het veld werd gemütlich geginnegapt. De Duit- sers tapten een paar valse Robben-moppen en de Nederlanders dreigden bij verlies de grens voor de vakantie dicht te gooien.

Onder de kinderen was meer rivaliteit. De jonge Oranjefans en hun oosterburen daagden elkaar flink uit. Er werd met vlaggen en vuvuzela’s gezwaaid. Om te voorkomen dat de boel uit de hand liep, haalden de leerkrachten uit Zwartemeer hun leerlingen naar het Duitse doel. Waar hun ’hup Holland’ minder kwaad bloed zette.

Robben (die van de barbecue) verwacht dat Nederland wint vanavond. "Mijn gevoel zegt dat het zo gaat. En dat pas zondag echt wordt bepaald wie doorgaat."

 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv