Stedenkring bij staatsbanket Beatrix in Berlijn

PERSBERICHT: Stedenkring Zwolle-Emsland
06. April 2011
zurück

+ Erkenning voor internationale lobbyorganisatie

+ Verdubbeling van de snelweg E233 naar Bremen als speerpunt

Meppen – Een bijzondere eer voor de Stedenkring Zwolle-Emsland. Voorzitter Jan Erik Bohling en zijn echtgenote zijn uitgenodigd voor een avondeten op Schloss Bellevue in Berlijn. Naast Bundespräsident Christian Wulff zullen Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima aan het staatsbanket deelnemen.

20110406-foto-jan-erik-bohling-en-gerhard-roelfes-3.jpg
Deutsch-niederländische Zusammenarbeit zahlt sich aus. Gerhard Roelfes (links) und Jan Erik Bohling freuen sich über den vierspurigen Ausbau der E 233.

Jan Erik Bohling ziet de uitnodiging als een erkenning voor het werk van de Stedenkring Zwolle-Emsland. ‘De kwaliteit van de samenwerking tussen de Nederlandse en Duitse buren is hoog’, zegt Bohling, die als burgemeester van de Duitse stad Meppen in april vorig jaar het voorzitterschap van voormalig Emmer wethouder Jenne Holman heeft overgenomen.

Vanaf 1993 werken de 14 Duitse en Nederlandse gemeenten samen met de provincies Drenthe en Overijssel en de Landkreisen Emsland en Cloppenburg. Het belangrijkste speerpunt is de verdubbeling van de E233. ‘Deze Europese snelweg is de kortste verbinding van de Randstad via Hoogeveen en Emmen naar Bremen/Hamburg en verder naar Noord- en Oost-Europa’ zegt Gerhard Roelfes, regiomanager van de Stedenkring. De A37 kon vier jaar geleden als een vierbaans weg worden geopend. ‘Omstreeks 2014 hopen we al met de bouw van het resterende stuk dat langs Meppen en Cloppenburg loopt te kunnen beginnen. Daarmee besparen we naast honderden ongelukken en vele doden per jaar zo’n driekwartier op een enkele reis richting Bremen’, aldus Roelfes die samen met Nederlandse en Duitse Kamers van Koophandel binnenkort met een vignettenactie voor voorstanders van het megaproject begint.

Het staatsbanket maakt onderdeel uit van het staatsbezoek van de koninklijke familie aan Duitsland van 12 tot en met 15 april. Dit tweede staatsbezoek na 1982 gaat in op de economische betrekkingen tussen beide landen en ontwikkeling van Duitsland sinds de hereniging.

stedenkring-bij-staatsbanket-beatrix-in-berlijn.jpg
 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv