Snelweg Bremen onzeker

Dagblad van het Noorden
09. Februar 2013
zurück
  • ’Verkiezingswinnaar’ Groenen in Nedersaksen tegen ombouw E233
  • Kosten vallen ook hoger uit: 490 miljoen euro

Door Marieke Kwak

Emmen/Hoogeveen/Bremen - Niets zo veranderlijk als de politiek. Na verkiezingen in de Duitse deelstaat Nedersaksen pakken zich donkere wolken samen boven de ombouw van de E233 in Duitsland, het verlengde van de A37 (Hoogeveen-Duitsland). En dat terwijl de aanjagers twee jaar geleden nog jubelden dat het project eerder zou beginnen dan verwacht, namelijk al in 2014. Later werd dat bijgesteld naar 2016. "En nu weten we het even niet meer. Er zijn een hoop onzekerheden op dit moment", zegt Gerhard Roelfes van de Stedenkring Zwolle-Emsland.

De geplande verdubbeling van de E233 moet zorgen voor een betere verbinding met de Noord-Duitse havens, Scandinavië en de Baltische staten. Het wordt de belangrijkste, snelste verkeersader die kant op. Nu is het nog zo dat de A37 vierbaans is tot het punt waar hij over de Duitse A31 heen gaat. Daar gaat hij over in een tweebaansweg tot de A1. Dit stuk zou worden verdubbeld, waarbij een gedeelte van 30 kilometer compleet nieuw wordt aangelegd omdat de weg anders te dicht bij de dorpen komt te liggen.

Het Nedersaksische verkeersministerie gaf in 2010 groen licht voor de mega-operatie, die volgens de ramingen van toen 341 miljoen euro zou kosten en waaraan ook Drenthe meebetaalt. Inmiddels zijn er nieuwe verkiezingen geweest en onderhandelen de winnaars SPD en de Groenen over een regeerakkoord. Laatstgenoemde partij is fel tegen de nieuwe weg.

Door aanpassingen in het plan zijn de kosten ook nog eens opgelopen. In plaats van 341 miljoen euro hangt er nu een prijskaartje aan van 490 miljoen euro, waarvoor nog geen dekking is. "Het wordt duurder omdat de nieuwe E233 op ruim een derde van de route niet het oude traject volgt", zegt Roelfes. "Nu loopt de weg door dorpen, wat straks niet meer kan. Bovendien wordt het in principe een weg zonder snelheidslimiet, waardoor de bochten ruimer moeten worden."Toch blijft de Stedenkring Zwolle-Emsland erop vertrouwen dat het project doorgaat. Roelfes: "Het standpunt van de Groenen is dat de weg alleen maar voor de Nederlanders wordt aangepast. Zij zouden het proces kunnen frustreren en vertragen. Ze vinden dat de Nederlanders via Leer of Osnabrück moeten omrijden. Maar dat kun je de ondernemers uit Drenthe niet aandoen.

Dan worden ze enorm belemmerd in hun werk. Bovendien is de weg zó druk. Per etmaal gaan er 4500 vrachtwagens de grens over. Dat gaat volgens Duitse onderzoekers oplopen tot 11.000 in 2025. Dat past al amper op een vierbaansweg. De afgelopen tien jaar zijn er ook nog eens ruim drieduizend ongevallen gebeurd op het gedeelte dat tweebaans is, tussen Meppen en Cloppenburg, met veertig doden. Deze ombouw móet doorgaan. Er is geen alternatief."

 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv