Ondernemers uit regio Zwolle op de bres voor Duitse weg

de Stentor
11. Juni 2011
zurück
timmerman-jpg.jpg
Gerhard Roelfes, Bé Timmerman en Gaston Sporre (v.l.n.r.) plakken het vignet, om de verbreding van de E233 te ondersteunen, op een truck van Timmerman Transport. Foto Ruud Ploeg (de Stentor)

blaaa ZWOLLE – Ondernemers uit de regio Zwolle gaan zich actief inzetten voor verbetering van de verbinding tussen Meppen en Cloppenburg in Duitsland. Voor de economie in de regio Zwolle is deze route naar Noord-Duitsland, Scandinavië en de Baltische Staten van groot belang.

Het Nederlandse deel van de route is na de verbreding van de A37 in 2008 al voor elkaar. Maar eenmaal over de grens is de weg grotendeels tweebaans en voert hij door dorpen en dicht langs huizen. Met alle problemen wat betreft veiligheid en doorstroming van dien.

Nu rijden er dagelijks 20.000 voertuigen op het traject. In 2025 zijn dat er waarschijnlijk al 35.000, waarvan meer dan de helft bestaat uit vrachtverkeer. Om goed te kunnen inspelen op de toekomst moet er dus iets aan de doorstroming gebeuren. En vooral ook aan de verkeersveiligheid; er gebeuren op het ruim 80 kilometer lange tweebaanstraject 300 ongelukken per jaar.

Dat ervaart ook Bé Timmerman, directeur van Timmerman Transport in Staphorst: “Wij rijden veel op Scandinavië en Duitsland. De E233 is voor ons de belangrijkste doorgaande route, maar wij hebben veel last van de slechte doorstroming op het gedeelte dat nog niet is verbreed. Als de weg verbreed wordt, dan scheelt dat een half uur reistijd per keer. En dat is veel, als je bedenkt dat er per week 40 keer een vrachtwagen van ons over die weg rijdt.”

Timmerman kreeg van Gerhard Roelfes, manager van de Stedenkring Zwolle – Emsland, het vignet ‘Ich bin E233 Sponsor’ uitgereikt. Met dit vignet laten ondernemers zien dat ze de verbreding van de E233 ondersteunen en de overheid vragen haast te maken met de uitbreiding van de weg.

Gaston Sporre, voorzitter van de Kamer van Koophandel Oost Nederland, benadrukt het belang voor de regio Zwolle: “De transportsector is heel belangrijk in de regio Zwolle. En als je dan nu hoort hoeveel een verbreding van dat traject voor één transportbedrijf oplevert, dan is duidelijk dat onze regio zich ook moet laten horen. Het is zeker niet alleen een Duitse zaak.”

Meer berichten in de "Pressespiegel".

 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv