Meer auto's en minder ongelukken op A37 - Truckers kiezen voor A37

05. Dezember 2011
zurück

TRUCKERS KIEZEN VOOR A37

Drentse A37 wint het van Groningse A7

Door Gert Meijer
Zwartemeer - Steeds meer vrachtwagenchauffeurs weten het inmiddels zeker: de A37 is de snelste weg naar Duitsland en Noord-Europa. De relatief nieuwe autosnelweg heeft de A7 afgelopen jaren verdrongen als belangrijkste verbindingsweg tussen Noord-Nederland, Noord-Duitsland, Scandinavië en de Baltische staten.
Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat. Het komt erop neer dat vandaag de dag twee keer zoveel vrachtwagens voor de A37 kiezen om de grens over te gaan als voor de A7.
In 2010 gingen er op een gemiddelde werkdag zo’n 14.000 voertuigen in beide richtingen over het weggedeelte tussen Nieuw-Dordrecht en de Duitse grens. Van die 14.000 behoren zo’n 4500 tot het
vrachtverkeer.
In 2005, twee jaar voordat de A37 vierbaans werd, gingen op een gemiddelde werkdag bij Zwartemeer 9000 auto’s de grens over, waarvan 3000 vrachtwagens. In dat jaar passeerden bij Nieuweschans 10.000 auto’s de grens met Duitsland, waarvan 2200 trucks.

Meer auto's en minder ongelukken op A37

VIA A37 NAAR DUITSLAND

Drenthe hoopt op verdubbeling van laatste schakel in verbinding

Hoogeveen en de Duitse grens bij Emmen heeft, ondanks de sterke toename van de verkeersintensiteit, nog een bijkomstig voordeel. Het aantal verkeersongelukken met slachtoffers is de afgelopen jaren gehalveerd.

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeker en statisticus Herry Thole uit Emmer-Compascuum. Het aantal ongelukken met gewonden en doden is bijna gehalveerd: van 15 naar 8 per jaar. Het totaal aantal ongelukken verminderde van gemiddeld 80 naar zo’n 60 per jaar in 2009, een kwart minder dus.
Opvallend is wel dat volgens de meest recente cijfers in 2010 het totaal aantal ongelukken weer opliep naar 82, de score waarmee in 2007 het enkelbaanstijdperk van de N37 werd afgesloten. Dat heeft, behalve met de hogere verkeersintensiteit, vermoedelijk te maken met de slechte winter waardoor de weg begin en eind vorig jaar enkele keren vrijwel onbegaanbaar was. Het aantal ongelukken met doden en gewonden (9 in 2010) bleef wel op het nieuwe niveau.
Ook het aantal ongelukken op de verdubbelde E233 vanaf de grens naar de A31, een stuk van zes kilometer, is afgenomen. Met de cijfers in de hand hopen de Nederlandse autoriteiten hun Duitse collega’s te bewegen om meer haast te maken met het verdubbelen van de rest van de E233, tussen het knooppunt met de A31 en de A1 bij Cloppenburg. De gemeente Emmen en andere belanghebbende instanties als de Kamer van Koophandel willen daar wel een bijdrage aan leveren.
Volgens regiomanager Gerhard Roelfes van de Stedenkring Zwolle-Emsland zal het vrachtverkeer binnen vijftien jaar verdrievoudigen. Om de werkzaamheden te versnellen heeft de Stedenkring samen met de landkreisen Emsland en Cloppenburg de uitwerkingsbevoegdheid van de deelstaat Nedersaksen overgenomen en daarvoor vanuit de regio zes miljoen euro bijeen gebracht. Voor dit bedrag wordt de vergunningsaanvraag opgesteld.
Als vervolgens ook een oplossing voor de bouwkosten (geschat op 341 miljoen euro) wordt gevonden, dan zou in 2014 of 2015 een begin met de verdere verdubbeling kunnen worden gemaakt.
"Zodra de hele weg is verdubbeld, is de reistijdbesparing richting Bremen zo’n drie kwartier. Dat biedt nieuwe kansen voor inwoners en bedrijven uit de Drentse regio langs de A37", aldus Roelfes.

’Routekeuze vooral geldkwestie’

Allegaartje aan nationaliteiten op parkeerplaats langs A37

Zwartemeer - Héél druk is het niet deze middag op de parkeerplaats langs de A37. Het is de laatste parkeerplaats voor Duitsland. Het is een allegaartje aan chauffeurs. Vooral het Oostblok is goed vertegenwoordigd. De eerste die wel wil
praten is Witas Kusjinskas, een 43- jarige chauffeur uit Litouwen. Hij is onderweg van Breda naar Kiel.
Vroeger –want Witas rijdt al twaalf jaar – kwam hij wel eens langs Nieuweschans, via de A7. Maar de route via de A37 is simpelweg korter en dus sneller. Ook al is het stuk tussen de A31 en Cloppenburg nog niet verdubbeld.
Op naar de truck van Heinrich, de 52-jarige chauffeur uit het Duitse Thedinghausen, onder Bremen, die niet met zijn achternaam in de krant wil. Hij komt uit Bruinisse in Zeeland en is op weg naar zijn woonplaats, een trip die volgens Google Maps het snelst gaat via de A1. Dan ga je bij Oldenzaal de grens over, maar Heinrich kiest bijna altijd voor de A37. De route via de A1 is 20 kilometer langer en wellicht voor personenauto’s sneller, maar niet voor vrachtwagens.
Inmiddels komt er elke vijf minuten een andere truck aangereden voor een korte stop. Zoals de bulkcarrier van Nijhof & Wassink, bestuurd door Koen Hein, een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dedemsvaart. Komt nu uit Meppel en is op weg naar Cloppenburg, dus ja, dan is de A37 de enige voor de hand liggende route. Maar ook als er wel een keuze is, bijvoorbeeld als er naar Scandinavië gereden moet worden, gaat hij via de A37. "Het is vooral een geldkwestie", zegt hij.
Op de Duitse Autobahn moeten vrachtwagens tol betalen en dan is het helemaal niet erg dat de E233 nog gewoon een tweebaansweg is. Aan de andere kant scheelt het zeker een kwartier als het ooit wel zover komt. "Het nadeel van de huidige weg is dat je heel veel moet remmen en optrekken."
Volgens Hein is er nog maar één goede reden om af en toe de A7 en de grensovergang Nieuweschans te gebruiken. "Van daaruit kun je net binnen vierenhalfuur Travemünde halen, voor de boot naar Scandinavië." Vierenhalfuur is exact de maximale rijtijd voor vrachtwagenchauffeurs.

’Veel trucks, maar weinig klandizie’

Door Jon van Schilt

Nieuweschans - De fraaie parkeerparkeerplaats met ’lichtgevende’ berkjes bij wegrestaurant De Poort van Groningen langs de A7 bij Nieuweschans oogt goed gevuld met vrachtauto’s. Veel kentekens uit het vroegere Oostblok, een enkele Duitser en nauwelijks Nederlandse truckers. Die zijn op weg naar huis, waar hen een heerlijk avondje wacht.
Voor Jurrie Wildeman, eigenaar van het wegrestaurant, zorgen de aanwezige chauffeurs nauwelijks voor klandizie. Hoewel etenstijd, is zijn zaak zo goed als leeg. "Die mannen koken hun eigen potje. Ze willen wel, maar hebben geen geld om hier te eten." Douchen doen ze er wel tegen betaling. En dan verdwijnt er ook wel eens een douchekop. "Maar dat wordt aardig minder de laatste jaren."
De tijd van het jaar zorgt voor de stilte, zegt Wildeman. "Ik geloof niet dat de A37 veel verkeer van de A7 haalt. Chauffeurs die in het Noorden moeten zijn komen gewoon hier langs. En als mensen straks massaal naar de kerstmarkten gaan, is het hier weer druk."

 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv