Alternatief Oranje op jacht naar eerste Stedenkringbokaal

Persbericht
08. Juni 2012
zurück
20120608 Stedenkringbokaal - Welkomstbrug E233.jpg
Wethouder Jan Kuper van Emmen (l.) en voorzitter Ludwig Pleus van de Stedenkring Zwolle-Emsland zijn klaar voor de strijd (foto: Reina de Vries).

HEBELERMEER

Een team van Drentse ondernemers, politici en journalisten bindt op dinsdag 12 juni om 17:00 uur op het voetbalveld van Hebelermeer de strijd aan met een soortgelijk elftal uit de Duitse grensstreek. Het alternatieve Oranje en haar tegenstander gaan op jacht naar de eerste Stedenkringbokaal.

Banden aanhalen

Het initiatief voor de wedstrijd die gespeeld wordt in het Duitse Hebelermeer, net over de grens bij Zwartmeer, is afkomstig van de Stedenkring Zwolle-Emsland. Een samenwerkingsverband van Nederlands en Duitse gemeenten en Kamers van Koophandel dat de onderlinge economische en sociale contacten wil verbeteren. Een treffen tussen het alternatieve Oranje en zijn Duitse tegenhanger net voor de beladen EK-wedstrijd van 13 juni is volgens de organisatie een ideale manier om de banden aan te halen. Bedoeling is de wedstrijd elk jaar te laten plaatsvinden.

Peter van Dijk en Jan Westera

Het Nederlands elftal staat onder leiding van Gezienes Evenhuis, nestor van de Stenden Hogeschool en voormalig sportwethouder van de gemeente Emmen. De Emmer wethouder Jan Kuper en Dierenpark Emmen directeur Frankwin van Beers staan in de spits. Ook projectontwikkelaar Peter van Dijk, redactiechef Jan Westera van het Dagblad van het Noorden en ondernemer Ewout Klok zijn al in training. Aan Duitse kant heeft zich naast diverse bestuurders en ondernemers ook de redactiechef van de Meppener Tagespost aangemeld voor ‘die Mannschaft’.

Robben

Ook Robben speelt op 12 juni een belangrijke rol bij het evenement rond de Stedenkringbokaal. Gasthof Robben uit Hebelermeer wordt de uitblinker van de derde helft waarin de barbecue de hoofdrol speelt. Scholen uit de grensregio zorgen dat het veld in stijl versierd wordt en bestrijden elkaar in de rust met penaltys. De wedstrijd in Hebelermeer staat onder leiding van de scheidsrechtersvereniging Zuidoost-Drenthe.

U bent op 12 juni van harte welkom bij de wedstrijd en de BBQ na afloop. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerhard Roelfes van de Stedenkring Zwolle-Emsland via het telefoonnummer 0049-5931-153268.

Het project “PlanInfra E233” wordt uitgevoerd in het kader van INTERREG IV A- Deutschland-Nederland, met middelen van het Europese Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het project wordt begeleidt door het Programmamanagement van de EDR.

 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv