Perbericht: Stedenkring waardeert ondersteuning Duitse ministerpresident

Persbericht
25. Mai 2012
zurück

Duitse minister-president vraagt Nederlandse bijdrage bouwkosten E233

Pressebericht Deutsch (PDF)
Download 33,39 K
Persbericht Nederlands (PDF)
Download 32,81 K

Meppen – In Groningen heeft de Nedersaksische minister-president David McAllister gisteren (donderdag 24 mei 2012) om een Nederlandse bijdrage aan de bouwkosten voor een Duitse snelweg gevraagd. ‘De weg ligt in Duitsland, maar wordt ook veel gebruikt door Nederlanders’, zei de minister-president en maakte daarbij het vergelijk met de realisatie van de A31, waar ook een Nederlandse bijdrage is gedaan.

De E233 is de Europese weg van Hoogeveen richting Bremen. Het Nederlandse gedeelte heeft al vier rijstroken, maar tussen de A31 bij Meppen en de A1 bij Cloppenburg is de E233 nog niet verdubbeld. Dagelijks maken duizenden vrachtwagens gebruik van deze kortste route van de Randstad naar Bremen/Hamburg. Een verdubbeling kan de reistijd op de E233 met drie kwartier verkorten.

De voorzitter van de Stedenkring Zwolle-Emsland, burgemeester Ludwig Pleus van Herzlake, is blij met de oproep van minister-president McAllister. ‘Vanaf 1993 lobbyen wij als Duitse en Nederlandse gemeenten voor de verbreding van de E233. De aandacht voor dit gezamenlijke project moet ook de komende jaren in Nederland de hoogste prioriteit houden’, zegt Pleus.

Op dit moment werken de Landkreisen Emsland en Cloppenburg en de Stedenkring Zwolle-Emsland aan de planstudie voor de E233. Ook voor de planstudie, die alleen al 6 mln. euro kost, hebben vanuit Nederland het Rijk, de provincie Drenthe en de Stedenkringgemeenten een financiële bijdrage gedaan. Omstreeks 2015 kan met de bouw van de verbreding van het circa 84 kilometer lange traject worden begonnen, mits dan ook een oplossing voor de bouwkosten is gevonden. De bouwkosten worden geraamd op 341 mln. euro.

Het project “PlanInfra E233” wordt uitgevoerd in het kader van INTERREG IV A- Deutschland-Nederland, met middelen van het Europese Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (EFRO), Nederland, de deelstaat Nedersaksen, de Landkreisen Cloppenburg en Emsland, de Stedenkring Zwolle-Emsland en de provincie Drenthe. Het project wordt begeleidt door het Programmamanagement van de EDR.

Links:

YouTube - Duitsland vraagt bijdrage voor verdubbeling snelweg
Niedersächsische Staatskanzlei - Ministerpräsident David McAllister besucht die Niederlande

 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv