Persbericht: Ondernemers in Emmen zetten zich in voor Duitse snelweg richting Bremen

07. März 2012
zurück
  • Ondernemers in Emmen zetten zich in voor Duitse snelweg richting Bremen

  • Bedrijven in Emmen schaffen “Ich bin E233-Sponsor-Vignetten” aan

Persbericht in PDF
Download 32,77 K
20120307 Gerhard Roelfes - Jan Erik Bohling - Jan Kuper - Herman Idema.jpg
Gezamenlijk voor een vierbaans E233: Regiomanager Gerhard Roelfes, Voorzitter en burgemeester Jan Erik Bohling, vice-voorzitter en wethouder Jan Kuper en VPB-directeur Herman Idema. Foto: Martin Laning.

Emmen/Meppen – ‘Gezamenlijk voor een vierbaans E233’. Dat was het motto vanmiddag voor de Stedenkring Zwolle-Emsland, de gemeente Emmen, VPB Emmen en een groot aantal transporteurs uit de gemeente Emmen. Onder aanwezigheid van voorzitter Jan Erik Bohling (tevens burgemeester van de Stadt Meppen), vice-voorzitter Jan Kuper (tevens wethouder gemeente Emmen), Herman Idema (directeur VPB-Emmen), Gerhard Roelfes (regiomanager Stedenkring) en Nederlandse en Duitse pers betuigden de transporteurs hun steun voor het Duitse snelwegproject.
De komende dagen informeert de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen hun ruim 300 leden over de voortgang van het project. Daarbij wordt de ondernemers ook de mogelijkheid geboden om “Ich bin E233 Sponsor”-Vignetten te verwerven. Met de vignetten is in Duitsland inmiddels al bijna 4.000 euro opgehaald als emotionele ondersteuning voor de E233. Met de vignetten kunnen particulieren en ondernemers voor 20 euro een klein vignet in hun auto of een groot vignet achterop hun vrachtwagen plakken.

De E233 is de kortste verbinding van de Randstad via Emmen naar Bremen, Hamburg en verder naar Scandinavië en de Baltische Staten. Dat dit de kortste route is blijkt uit de sterke verkeerstoename de afgelopen jaren. Voor de komende jaren wordt nog eens een verdrievoudiging van het vrachtverkeer verwacht. Het Nederlandse gedeelte van deze weg (A37) heeft dus al vier rijstroken tot aan de A31, maar daarna gaat het traject met één rijstrook per richting verder, door dorpjes en dicht langs huizen met jaarlijks 300 tot 400 ongevallen en veel oponthoud tot gevolg.
De Stedenkring Zwolle-Emsland is een samenwerkingsverband van Nederlandse en Duitse gemeenten en kamers van koophandel. Om de verdubbeling te versnellen heeft de Stedenkring in 2008 het project van de deelstaat Nedersaksen overgenomen. Met een budget van 6 mln. euro, waaronder een bijdrage van de gemeente Emmen, werken nu bijna twintig Duitse ingenieursbureaus aan de plannen. Naar verwachting zou de bouw van de 83,5 kilometer lange “Lückenschluß” omstreeks 2015 kunnen beginnen. In Duitsland wordt positief gereageerd op de Nederlandse ondersteuning. De Duits-Nederlandse inzet voor de verdubbeling wordt door de EDR ondersteund met een bijdrage van 3 mln. euro aan de planvoorbereidingskosten.

Aanwezige ondernemers uit de gemeente Emmen: Transpa, Wagenborg Nedlift, WTG Logistics, Lubbers, NTM, Brinkman, Coil Services, REWI, Over Transport, Wever Transport, Wigchers en meer.
Meer informatie via: www.stedenkring.net.

 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv