Persbericht: Nieuwe voorzitter Stedenkring Zwolle-Emsland

12. April 2012
zurück
  • Opnieuw Duitse voorzitter voor Duits-Nederlandse lobbyorganisatie

  • Opwaardering snelweg E233 van Zwolle naar Bremen blijft speerpunt

PDF - Deutsch
Download 32,27 K
PDF - Nederlands
Download 31,07 K
20120411-bezoek-aan-de-firma-ems-in-cloppenburg-groepsfoto.jpg
Bezoek aan de firma E.M.S.

Cloppenburg – De Duits-Nederlandse Stedenkring Zwolle-Emsland heeft een nieuwe voorzitter. In de historische raadzaal van de stad Cloppenburg werd afgelopen woensdag (11 april 2012) de heer Ludwig Pleus als nieuwe voorzitter gekozen. Pleus is burgemeester van de Gemeente Herzlake en heeft het voorzitterschap van Meppens burgemeester Jan Erik Bohling overgenomen. Plaatsvervangend voorzitter blijft wethouder Jan Kuper van de Gemeente Emmen.

Het belangrijkste onderwerp voor het bijna twintig jaar oude verband blijft de opwaardering van de E233 als volwaardige snelweg van Zwolle naar Bremen. ‘Met de verdubbeling van de A37 is het huiswerk aan Nederlandse zijde gedaan en het doel is dat het Duitse gedeelte ook op korte termijn tot een snelweg wordt uitgebouwd’, zei Pleus in Cloppenburg. Het project “PlanInfra E233” wordt uitgevoerd in het kader van INTERREG IV A- Deutschland-Nederland, met middelen van het Europese Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (EFRO), Nederland, de deelstaat Nedersaksen, de Landkreisen Cloppenburg en Emsland, de Stedenkring Zwolle-Emsland en de provincie Drenthe. Het project wordt begeleidt door het Programmamanagement van de EDR.

Meppens burgemeester Jan Erik Bohling was vanaf 2010 voorzitter en maakt volgens goed gebruik binnen de Stedenkring nu plaats voor een opvolger. In deze twee jaar zijn belangrijke stappen gezet voor de E233. Naast de Duitse en Europese bijdragen leveren vanuit Nederland de Stedenkringgemeenten Zwolle, Meppel, Hoogeveen, Emmen, Coevorden en Hardenberg, de provincie Drenthe en het Rijk een financiële bijdrage aan de planstudie. Inmiddels werken ruim twintig bureaus aan deze planstudie. Omstreeks 2015 zou de verdubbeling van het 83 kilometer lange traject kunnen beginnen. De reistijd tijdens de spits zal met ruim 40 minuten worden verkort en het aantal ongevallen (nu zo’n 300 tot 400 per jaar) zal drastisch afnemen.

Na de vergadering hielden de burgemeesters, wethouders en vertegenwoordigers van Kamers van Koophandel, het Duitse Rijkswaterstaat en provincie Drenthe een bedrijfsbezoek. Het internationaal opererende E.M.S. heeft zijn hoofdkantoor in Cloppenburg en maakt industriële installaties, zoals voor de ondergrondse opslag van CO2. Met ruim 600 medewerkers is het bedrijf een dochter van Duitslands een-na-grootste bouwbedrijf Bilfinger Berger.

20120411-bezoek-aan-de-firma-ems-in-cloppenburg-rondleiding.jpg
Rondleiding door directeur Karsten Hoffhaus (l.)
 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv