Persbericht: Nieuwe voorzitter Stedenkring

PERSBERICHT
29. Dezember 2017
zurück

Herzlake – De Stedenkring Zwolle-Emsland heeft een nieuwe voorzitter. Burgemeester Helmut Knurbein van de Stadt Meppen heeft deze rol van Ludwig Pleus (burgemeester van Herzlake) overgenomen. Wethouder Bouke Arends van de gemeente Emmen blijft vice-voorzitter.

Präsidium und Lenkungsgruppe in Herzlake.JPG
Beim Rathaus der Samtgemeinde Herzlake

De Stedenkring zet zich in voor de verdubbeling van de snelweg naar Bremen (E233) en de grensoverschrijdende economische samenwerking. Lid zijn gemeenten, provincies en landkreisen tussen Zwolle en Cloppenburg, het Ministerie van Economische Zaken, Duitse kamers van koophandel en de Duitse Rijkswaterstaat.

In een unieke Duits-Nederlandse samenwerking werkt de Stedenkring met de landkreisen Emsland en Cloppenburg aan de verdubbeling van de E233 tussen Meppen en Cloppenburg. Naar verwachting kan de bouw over een paar jaar beginnen. De bouwkosten van de 83 kilometer lange snelweg worden op 719 miljoen euro geschat. Verkeer vanuit Zuid-Drenthe kan daarmee tot drie kwartier reistijd besparen op de rechtstreekse wegverbinding tussen de Randstad en Bremen, Hamburg en de Baltische Staten.

Veel bedrijven langs het traject hebben al voorgesorteerd op de verdubbeling, zoals Hartmann en Van der Valk in Emmen, Remmers en Doc Kaas in Hoogeveen, Van der Sluis Transport in Meppel, tuincentrum Lüske in Haselünne en het logistieke centrum van de Lidl in Cloppenburg. Naar verwachting zullen zich de komende jaren meer bedrijven langs deze as vestigen.

Foto: Duits-Nederlandse samenwerking van de Stedenkring in Herzlake. Burgemeester Helmut Knurbein van Meppen (midden met kaart) als nieuwe voorzitter en wethouder Bouke Arends (3e v.l.) van Emmen als vice-voorzitter.

 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv