’Noorden moet meebetalen aan verdubbeling Duitse snelweg’

Dagblad van het Noorden
25. Mai 2012
zurück
  • Nedersaksen bepleit gezamenlijke aanpak infrastructuur in grensgebied
  • Minister-president McAllister zet zich in voor spoor Groningen-Bremen

Door Tammo Beishuizen en Johan de Veer

Groningen/Assen - De Duitse deelstaat Nedersaksen vraagt Nederland mee te betalen aan het vierbaans maken van de A233 tussen Meppen en Cloppenburg. Een snellere verbinding met Hamburg, Bremen en Scandinavië wordt van grote economische betekenis geacht. "Zoveel auto’s met gele kentekenplaten die daar dagelijks rijden. Voor de transportsector in beide landen is verdubbeling van dit traject van groot belang", zei David McAllister, minister-president van de Duitse deelstaat Nedersaksen gisteren tijdens zijn bezoek aan Noord-Nederland.

Zelf zegde McAllister een bijdrage van een kwart miljoen euro toe voor het doortrekken van de spoorlijn Groningen-Roodeschool naar de Eemshaven. "Daar hebben wij belang bij.Het maakt Borkum beter bereikbaar."Verder zet de minister-president zich in voor verbetering van de spoorlijn naar Bremen.

Jaren geleden legde Nederland geld op tafel voor de aanleg van de A31 tussen Emden en het Ruhrgebied. "Zonder die bijdrage was die weg er niet geweest", aldus McAllister. Volgens de Groningse commissaris van de Koningin Max van den Berg zijn deze inspanningen de opmaat naar hechtere samenwerking tussen Noord-Nederland en Nedersaksen.

"Steeds nadrukkelijker presenteren we ons samen als een sterke Europese regio." Nieuw is dat Nedersaksen net als het Noorden een Energy Valley opricht, een netwerkorganisatie van honderden bedrijven die vergroening van de energiesector nastreeft. Dat moet leiden tot aanvragen van Europese subsidies voor gezamenlijke plannen die nieuwe banen opleveren.

 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv