E233-werkbezoek vanuit Emmen aan het ecopark in Cloppenburg

PERSBERICHT
27. November 2014
zurück

>>> LINK NAAR DE DUITSE VERSIE <<<

EMMEN/CLOPPENBURG – Een kleine Nederlandse delegatie van de Stedenkring Zwolle-Emsland heeft woensdag (19 november 2014) het 'ecopark' in Cloppenburg bezocht. Voor wethouder Bouke Arends van de Gemeente Emmen was dit de eerste handeling als beoogd vice-voorzitter van de Stedenkring.

Persbericht in PDF-formaat
Download 37,97 K
Foto in JPG-formaat
Download 862,78 K

Arends en wees tijdens het bezoek samen met raadslid Henk Huttinga, als voorzitter van de Emmer raadswerkgroep internationale betrekkingen, op het belang van deze Europese route. De E233 verbindt de Randstad via Zwolle en Emmen in een rechte lijn met Bremen, Hamburg en de Baltische Staten. Binnen Noord-Nederland is de E233 de sterkst groeiende grensovergang.

Ter hoogte van Cloppenburg gaan nu al meer dan 20.000 vrachtwagens en personenauto’s dagelijks over de E233. Met dank aan de jarenlange lobby van de Stedenkring kan binnen enkele jaren worden begonnen met de verdubbeling van het resterende tweestrooks gedeelte tussen Meppen en Cloppenburg.

Het ecopark in Cloppenburg omvat 300 hectare. Met de combinatie van de woorden 'economie' en 'landschapspark' is het 'ecopark' een bedrijvenpark in het groen dat direct aan de E233 en de A1 ligt. De verdubbeling van de E233 zal de reistijd vanaf het ecopark naar Nederland bijna kunnen halveren. Volgens ecopark-directeur Uwe Haring kiezen veel bedrijven daarom nu al voor een locatie op het ecopark, zoals distributiecentra van het Nederlandse Agroworld en het Duitse Lidl op het ecopark.

Op de foto: Uitzicht op het ecopark en de E233: Als vertegenwoordigers van de Stedenkring Zwolle-Emsland bezochten (van links) Gerhard Roelfes, Henk Huttinga, Bouke Arends en Ludwig Pleus het ecopark en lieten zich door ecopark-directeur Uwe Haring informeren over de ontwikkelingen van het bedrijvenpark. (Foto: Bodo Meier).

 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv