Vignet als steun voor snelweg Bremen

Dagblad van het Noorden, 14 maart 2011
14. März 2011
zurück

Sticker als symbolische steun voor E233

Actie voor verdubbeling tweebaansweg richting Scandinavië

Emmen Kan de verdubbeling van de E233, zeg maar het Duitse vervolg van de A37 (Hoogeveen-Duitse
grens) richting Bremen, wat u betreft niet snel genoeg gerealiseerd worden? Koop dan voor 20 euro een vignet en laat dat zien, luidt de boodschap van Stedenkring Zwolle-Emsland. De sticker komt binnenkort op de markt en kan op auto en vrachtwagen geplakt worden.

Volgens Gerard Roelfes van de Stedenkring is het vignet een steunbetuiging voor de E233, die wordt gezien als een belangrijke schakel tussen Nederland en de Noord-Duitse havens, de Baltische staten en Scandinavië. Hoewel nog grotendeels tweebaans is nu al bijna een op de twee voertuigen op deze weg een vrachtauto. "Nu de verdubbeling steeds dichter bij
komt, beginnen aan Duitse kant tegenstanders zich te roeren. Ze vrezen voor nog meer vrachtwagens als transitverkeer." Volgens Roelfes zal dat niet het geval zijn. De actie lijkt op die van een jaar of tien geleden voor voltooiing van de A31, de weg aan Duitse kant van de grens (tussen Emden en het Ruhrgebied). Toen was er geld nodig om het ontbrekende stukje bij Twist te kunnen voltooien, vlak over de grens bij Schoonebeek. "Er zijn toen 100.000 vignetten gemaakt die voor 50 D-Mark aan de
man werden gebracht. Hoeveel vignetten er nu worden gedrukt is nog niet duidelijk."
De Stedenkring wil met het vignet voorstanders nu ook een platform geven. Het geld dat wordt opgehaald
is niet bedoeld om een ontbrekend stuk te financieren, zoals destijds bij de A31. "Het is echt een symbolische actie, maar de opbrengst gaat uiteraard wel naar de weg."

 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv