Bremen komt stuk dichterbij te liggen

achtergrond verdubbeling E233
22. Dezember 2010
zurück

Ombouw Duits vervolg A37 (Meppen-Bremen) begint in 2014. Niets doen? Dan 110 minuten reistijd in plaats van 50 minuten

Door Gerton Albers

Meppen (Dld) Cijfers nodig? Gerhard Roelfes van de Stedenkring Zwolle-Emsland, de organisatie met als voornaamste doelstelling een zo snel mogelijke verdubbeling van de weg tussen Meppen en Cloppenburg (E233), schudt ze zo uit de mouw. Jarenlang wordt gesproken over de uitbouw van de weg, in feite het Duitse vervolg van de A37 (Hoogeveen-Duitse grens), tot autobaan. "Het heeft allemaal lang geduurd, maar binnenkort is het echt zover." Dan nu de cijfers, volgens Roelfes:

2014

In 2014 begint na jaren van discussie de ombouw van de E233 tot snelweg. Die verdubbe- ling was ook al in beeld in de jaren negentig, ten tijde van de plannen om de N37 (Hooge- veen-Duitse grens) te verdubbelen tot de huidige A37. Want de A37 sloot niet alleen mooi aan op de A31 (de Emslandlinie, van Emden naar het Roergebied), ook de Noordduitse havens, Scandinavië en de Baltische staten zouden beter bereikbaar worden. Mits uiteraard het vervolg van de A37, de trage tweebaansweg tussen Meppen en Cloppen- burg, ook snelweg zou worden.

83,2 kilometer

Het stuk dat verdubbeld moet worden heeft een lengte van 83,2 kilometer, waarbij aange- tekend dat enkele kilometers weg bij Cloppenburg al vierbaans is. Bij Cloppenburg sluit de weg aan op de A1 (Roergebied-Bremen- Hamburg).

1/3 op nieuw tracé

Een derde van de te verdubbelen weg komt op een nieuw tracé te liggen.

1 euro levert 4,60 euro op

Elke euro die in de verdubbeling wordt gestopt, levert uiteindelijk 4,60 euro op. Al- thans volgens het kosten/batenonderzoek, waarbij wordt gekeken naar zaken als de eco- nomische effecten van verkorting van de reistijden, de verbeterde bereikbaarheid van de regio rondom de snelweg, de kosten van ongelukken die op de weg plaatsvinden en de voordelen voor de transportsector.

Kosten 341 miljoen

Aanleg van de snelweg kost 341 miljoen euro, afkomstig van de Duitse regering. Die vult jaarlijks een potje voor wegen in Duitsland. Als dat geld halverwege het jaar op is, rest er niets anders dan wachten op het nieuwe jaar.

Onderzoek 6 miljoen euro

De kosten voor het technisch vooronderzoek bedragen 6 miljoen euro. Daarvan is 3 mil- joen bijeengebracht door de regio (ook aan Nederlandse kant). Het andere deel is Euro- pees geld.

Tol 44 miljoen euro

De E233 wordt net als andere snelwegen in Duitsland een tolweg voor vrachtverkeer. Jaarlijks moet de weg 44 miljoen euro opbrengen.

1ste prioriteit

Knooppunt Haselühne, waar het verkeer steevast vastloopt. Dat stuk wordt snel aangepakt, net als het laatste deel tussen Lastrup en Cloppenburg.

A20

De E233 heeft in de strijd om het jaarlijkse geldpotje concurrentie van de A20, ook een snelweg naar Scandinavië en de Baltische Staten. Deze snelweg heet niet voor niets Küstenautobahn. Het is een aftakking van de A28 (naar Oldenburg) en loopt ten zuiden van Bremerhaven en ten noorden van Hamburg. Deze weg ligt in de planning, en in het jaarlijkse gevecht om de inhoud van het geldpotje, iets voor op de E233.

50 procent vrachtverkeer

Bijna 1 op 2 de twee voertuigen op de E233 is nu al een vrachtwagen. Uitzonderlijk, want op vergelijkbare wegen in Duitsland is dat pakweg 10 procent, in plaats van 30 tot 50 procent.

60 kilometer per uur

Het vrachtverkeer mag op de huidige E233 niet harder dan 60 kilometer per uur.

110 of 50 minuten

Indien niets gebeurt met de E233, bedraagt de reistijd in 2025 110 minuten. Na de verdubbeling is dat in 2025 50 minuten, meer dan de helft korter dus.

2020/2025

Wie positief is ingesteld, zegt dat de verdub- beling voor 2020 afgerond is. Maar 2025 wordt ook wel eens genoemd als einddatum. Voordeel is wel dat de weg stukje bij beetje beter wordt, zodat al snel iets van de verkorting van de reistijd te merken valt.

 

Natürlich können auch Sie uns und die E233 unterstützen!

Da es verschiedene Modelle der Unterstützung gibt, die wir Ihnen gern präsentieren möchten, hinterlassen Sie hier gern Ihren Unternehmensnamen und Ihre E-Mailadresse.

Wir werden umgehend mit ihnen Kontakt aufnehmen.


Mit * gekennzeichnete Felder müssen ausgefüllt werden.

Unterstützer

Aktuelles

» ältere Artikel finden Sie im Archiv

Presseberichte

» ältere Artikel finden Sie im Archiv